Ako správne ošetriť textilnú obuv

connor-houtman-0_aAhxoXOSo-unsplash

Slnečno alebo prehánky? Neistá predpoveď nás už nevyvedie z miery. Ak správne impregnujete svoje topánky, zaistíte si pohodlie za každého počasia. Aby ste boli spokojní, stačí málo.

transparent_200-400_obuv

Impregnácia INPRODUCTS na obuv – spoľahlivá ochrana pred prevlhnutím a znečistením:

  • odpudzuje vodu i nečistoty,
  • zachováva 100 % priedušnosť materiálu,
  • chráni pred UV žiarením aj posypovou soľou,
  • nefarbí ani nezapácha a je šetrná k prírode.
  • + ochráni aj topánky zo semišu, nubuku alebo športovú a membránovú obuv.

 

Ako postupovať:

  1. 1. Očistenie: Aby impregnácia fungovala, ako má, je potrebné v prvom rade povrch obuvi utrieť a zbaviť viditeľných nečistôt. S topánku obalenou blatom ani nanočastice neurobia zázrak. Niektoré topánky môžu byť už impregnované z výroby. V takom prípade je vhodné pôvodnú vrstvu zotrieť handričkou namočenou do teplej vody. Potom topánky vysušte.

NOVÝ ČISTIČ UŽ ČOSKORO – Ladíme posledné detaily nového produktu, ktorý v najbližšom čase predstavíme verejnosti. Zatiaľ môžeme prezradiť, že nový čistič bude fungovať na vodnej báze, bez použitia agresívnych a chemických látok a vďaka tomu bude dokonale šetrný k prírode.



  1. Aplikácia impregnácie: Na očistenú a suchú obuv dôkladne nanesieme impregnačný roztok. Sprejom nešetrite a aplikujte ho na celý povrch. Topánka sa bude zdať mokrá, ale nemusíte mať obavy. Roztok nie je agresívny a správne by mal textíliou úplne presiaknuť, aby sa dostal ku každému vláknu.

  2. Rozotrenie a vyschnutie: Niektoré kvapôčky sa napriek tomu dostatočne nevsiaknu. Preto je najlepšie použiť nenasiakavú špongiu alebo handričku. Roztok starostlivo votrite do materiálu, nanočasticiam tak pomôžete dostať sa medzi všetky vlákna. Obuv nechajte poriadne vyschnúť, a to aspoň 24 hodín. Pozor, sušenie neurýchľujte. Ideálna je izbová teplota a žiadne slnečné lúče.

 

TIP: Aplikačnú špongiu s tenkou vrstvou umelej jelenice kúpite u nás v e-shope v balení po jednom alebo po šiestich kusoch.

Teraz už máte vychádzkovú obuv, tenisky či turistické topánky dostatočne chránené do všetkých terénov a každého počasia. Impregnovaná tkanina vydrží aj opakované čistenie alebo vypranie. Podľa miery námahy materiálu odporúčame ochrannú vrstvu obnoviť po zhruba troch mesiacoch alebo výdatnej viacdennej záťaži.

V našom e-shope Inproducts.cz ponúkame v štyroch veľkostiach:

jia-ye-erHlzWCN6zQ-unsplash

A koža...? V prípade, že vo vašej skrinke na topánky prevládajú kožené topánky, odporúčame siahnuť po impregnácii INPRODUCTS na koženú obuv s prímesou tekutého vosku na zvláčnenie kože a žiarivý lesk.

 

Váš tím INPRODUCTS

Hlavní kategorie