Ako správne namazať reťaz na bicykli

daniel-stuben-xHjyso7pQLs-unsplash

Chystáte sa na výlet? Poďme sa pozrieť, ako správne premazať reťaz na bicykli a súvisiace komponenty, aby nielen nevŕzgali, ale boli aj na dlhší čas a v každom počasí dobre chránené.
nanoprotech bicycle

NANOPROTECH Bicycle – minerálny olej s naviazanými nanočasticami ideálny (nielen) na reťaz bicykla:

  • zabraňuje vŕzganiu a dreniu,
  • chráni pred koróziou,
  • nepriťahuje prach a nečistoty,
  • funkčný aj v extrémnych podmienkach,
  • + použiteľný na ďalšie kovové časti bicykla.

Ako postupovať:

  1. Čistenie a odmastenie: Aby bolo mazanie účinné, treba reťaz najprv očistiť a dobre odmastiť, vrátane zadných koliesok aj kladky prehadzovačky, a to hlavne od hrubých a viditeľných nánosov. Môžete na to použiť kefku a handru, príp. vhodný prostriedok či najefektívnejšie umývačku na reťaz. Podobným spôsobom môžete postupovať aj pri ďalších súčastiach bicykla. Reťaz nezabudnite dôkladne osušiť.

  2. Aplikácia oleja: Na očistenú, odmastenú a suchú reťaz nanesieme mazivo pretrepaným sprejom, a to článok po článku nástrekom alebo aplikáciou po kvapkách. NANOPROTECH Bicycle totiž umožňuje vďaka špeciálnemu ventilu aplikáciu obomi spôsobmi. Pod reťazou môžeme druhou rukou pridržať handru a zachytávať olej, ktorý by mohol kvapkať.

    Často sa stretávame s predsudkami, že na mazanie reťaze je najvhodnejšie kvapkadlo. Nie je to pravda. Teda aspoň s NANOPROTECH Bicycle. Špeciálna technológia a ventil v spreji umožňujú jednoduchú a efektívnu aplikáciu, a to v akejkoľvek polohe, napríklad aj hore nohami. Pri jemnom stlačení olej nevystrekne a môžete ho dávkovať po kvapkách na každý článok osobitne. Variant 300 ml spreja má navyše dvojaké nastavenie rozprašovača, s ktorým možno tiež kvapkať.

  3. Počkať a zotrieť: Po aplikácii počkáme 15 minút, aby sa nanočastice pevne uchytili priamo do jednotlivých spojov reťaze. Zvyšný olej potom môžeme jednoducho zotrieť napríklad suchou handrou, funkčný zostáva olej predovšetkým vnútri medzi článkami a nitmi. Reťaz vďaka tomu zostane dokonale premazaná a napriek tomu na povrchu suchá a chránená tenkým filmom nanočastíc.

Olej NANOPROTECH Bicycle je vhodný do suchého i mokrého prostredia a vydrží 300 až 500 najazdených kilometrov podľa terénu alebo jeden rok od aplikácie. So sprejom zaistíte tichý a spoľahlivý chod reťaze a navyše ochránite pred koróziou a premažete nielen reťaz, ale celú cyklomechaniku (okrem bŕzd).

Ponúkame v našom e-shope Inproducts.sk v troch veľkostiach alebo ako súčasť Súpravy pre cyklistov.

 

 

Váš tým INPRODUCTS

Hlavní kategorie