Ako správne odmastit a namazať reťaz - tipy od Nanoprotech Bicycle

benjamin-huggett-lV5EL3mNthg-unsplash

Správna údržba reťaze je veľmi dôležitá, pretože to pomáha predchádzať opotrebovaniu reťaze a predlžuje jej životnosť. Ak ste novým majiteľom bicykla alebo ste sa práve začali zaujímať o jeho údržbu, tu je pár jednoduchých krokov na odmastenie a správne namazanie reťaze.

Čo potrebujete:

Postup:

  1. Odmastenie: Začnite tým, že jemne postriekate reťaz odmastovacím prostriedkom. Na odstránenie väčšieho množstva nečistôt z reťaze môžete použiť kefu alebo handričku. Nezabudnite odmastenú reťaz prepláchnuť vodou, aby ste odstránili všetky zvyšky odmastovacieho prostriedku.

  2. Suché reťaze: Nechajte reťaz vyschnúť. Dôležité je, aby reťaz bola suchá, aby sa nový olej mohol prijať a lepšie prilepil na reťaz.

  3. Namazanie: Nakvapkajte nový olej na reťaz a postupne ju prejdite cez celú dĺžku reťaze. Potom nechajte olej pôsobiť pár minút, aby sa dobre vpil do reťaze.

Poznámka: Nanoprotech Bicycle ponúka vysoko kvalitné odmastovacie prostriedky a reťazové oleje, ktoré pomáhajú chrániť a predlžovať životnosť reťaze. Odporúča sa odmasťovať a namazávať reťaz každých 300 - 500 kilometrov.

Dúfame, že vám tento návod pomohol a že budete mať s vašou reťazou menej problémov. Ak máte akékoľvek otázky alebo potrebujete poradiť s výberom správnych produktov na údržbu reťaze, neváhajte sa obrátiť na náš tím zákazníckej podpory Nanoprotech.

 

Hlavní kategorie